Een goed begin is het halve werk; start je carrière bij Gemeente Haarlem!

 

Werken bij de Gemeente Haarlem betekent werken bij een van de grootste gemeenten van Nederland. Actuele ontwikkelingen, zoals veranderde wetgeving, decentralisatie van de zorg en de invoering van het generatiepact, maken Gemeente Haarlem een innovatieve en dynamische gemeente om voor te werken. De tijd van vastgeroeste werknemers en bureaucratie is allang voorbij. Als medewerker van Gemeente Haarlem draait het om de burgers, maar ook zeker om jou. Zo is het nieuwe werken ‘hot’ en wordt er veel waarde gehecht aan persoonlijke groei. Haarlem leeft, wat terug te zien is in de bruisende binnenstad en de vele grote evenementen die jaarlijks plaatsvinden. Ontdek het zelf in de vorm een traineeship bij Gemeente Haarlem!

In Gemeente Haarlem zijn ze volop bezig met het verbeteren van kwaliteit en het centraal stellen van de burger. De organisatie wordt platter en besluitingslijnen korter. Er zal steeds vaker in projectteams aan uiteenlopende opdrachten worden gewerkt. Dit maakt lean werken een speerpunt.

Het traineeship

Het traineeship biedt jou een kans om werkervaring op te doen in een maatschappelijk betrokken omgeving. Het gaat om een tweejarig traineeprogramma. Je gaat werken en leren aan drie verschillende traineeopdrachten, waarbij de eerste opdracht voor een periode van een jaar is. Als trainee krijg je te maken met een specifiek project waar jij in mee gaat draaien. In je opdracht krijg je onder andere te maken met verschillende stakeholders en vraagstukken, wat jou een unieke kans biedt om alle ins and outs binnen de Gemeente Haarlem te ontdekken.

De traineeplekken

In totaal is er plek voor zes jonge, wo-afgestudeerde talenten die deelnemen aan het traineeprogramma. Het gaat om verschillende plekken, waarbij iedere trainee zijn/haar eigen expertise meeneemt. Dit betekent dat je solliciteert op een specifieke traineeplek. Onderstaand informatie over de opdrachten:

Trainee E-health

Trainee Groei van de stad

Trainee Educatieve slagkracht duurzaamheid

Trainee Integrale Veiligheid en Handhaving

Trainee Organisatieontwikkeling

Trainee Fraude- en Risicoanalyse

Wanneer je geïnteresseerd bent in twee traineeplekken, schrijf je motivatiebrief dan op je eerste voorkeur en vermeld je tweede voorkeur bij je sollicitatie.

“What’s in it for me?!”

Je komt rechtstreeks in dienst bij de gemeente Haarlem voor een periode van twee jaar voor 36 uur per week. Het salaris bedraagt maximaal € 36.315,- bruto per jaar en is ingeschaald op 9.0. Dit is inclusief 16,8% individueel keuzebudget.

Onderdeel van je dienstverband is een inspirerend opleidingsprogramma dat je in werktijd kunt volgen. In het opleidingsprogramma staat je eigen persoonlijke ontwikkeling centraal. Je krijgt training, coaching en begeleiding van een mentor op de werkvloer. Je werkt onder andere aan je professionele advies- en projectvaardigheden en er is aandacht voor persoonlijke effectiviteit. Het eerste jaar van het programma staat in het teken van kennis opdoen en competenties aanleren die relevant zijn voor jouw functie en het werken binnen een gemeente. In het tweede jaar is er veel ruimte voor het zelf inbrengen van modules en wordt het programma afgestemd op de leerdoelen van jou en de groep. Ook wordt er gebruik gemaakt van intervisie zodat er geleerd wordt van elkaar.

Tot slot biedt deze traineeplek een loopbaanperspectief. Na een jaar heb je de kans om intern te solliciteren op andere functies binnen de Gemeente Haarlem, zodat je na het afronden van je traineeship de mogelijkheid bestaat om door te groeien!

De selectieprocedure

De selectieprocedure voor het traineeprogramma van de Gemeente Haarlem

bestaat uit verschillende stappen. Publiek Netwerk verzorgt in opdracht van de gemeente Haarlem de voorselectie, een groepsassessment en een cognitie- en drijfverentest.

Hier kunnen we al het volgende over zeggen:

  • Uiterlijk 6 januari ontvang je bericht over je sollicitatie en of je door bent naar de volgende selectieronde.
  • 8 en 9 januari: Groepsassessment en het maken van een cognitietest. Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd om een filmtrailer te maken en een persoonlijkheids- en drijfverentest online te maken.
  • 10 t/m 19 januari: Persoonlijk gesprek met de adviseurs van Publiek Netwerk.
  • Donderdag 25 januari: Selectiedag Gemeente Haarlem.
  • 1 februari: Geplande start traineeprogramma Gemeente Haarlem.

Wij gaan ervanuit dat je op bovenstaande momenten beschikbaar bent. Reageren op een traineeplek kan tot 2 januari 2018.

Meest gestelde vragen   

Hoeveel werkervaring mag ik maximaal hebben om te solliciteren op een traineeopdracht?

Voor dit traineeprogramma geldt dat je niet meer dan 1 jaar werkervaring mag hebben. Wij zijn dan ook op zoek naar wo'ers die niet langer dan 1 tot 2 jaar geleden afgestudeerd zijn.

Ik ben niet beschikbaar op een van de bovenstaande data. Wat nu?

Indien je op een van bovenstaande momenten niet beschikbaar bent, horen wij dit graag van jou. Vermeld dit bij je sollicitatie en dan kijken wij of er eventuele andere mogelijkheden zijn.

 

Ik ben nog niet afgestudeerd. Kan ik toch solliciteren?

Je kan solliciteren indien je nog niet afgestudeerd bent. Wel dien je uiterlijk 1 februari 2018 je diploma op zak te hebben.

Ik heb een andere vooropleiding dan in de vacature vermeld staat. Kan ik alsnog solliciteren?

Dit kan zeker. Wij zijn op zoek naar trainees met een generiek profiel. Het belangrijkste is dat je wo-afgestudeerd bent. Wanneer jij voldoende raakvlakken ziet, nodigen wij je van harte uit om te solliciteren op een van onze traineeplekken.

Ik heb een opzegtermijn en kan niet starten op 1 februari.

Indien je te maken hebt met een opzegtermijn laat het ons weten, zodat wij hiermee rekening kunnen houden.

Heb ik zicht op een vaste baan na het afronden van het traineeprogramma?

Het traineeship biedt een mooi opstapje voor een carrière in Haarlem. We kunnen vooraf geen baangarantie geven; wel is het streven na afronding van het traineeprogramma samen naar interne mogelijkheden te kijken. Het traineeprogramma is twee jaar en na één jaar krijg je wel al de mogelijkheid om intern te solliciteren binnen Gemeente Haarlem.

Heeft de gemeente een diversiteitsbeleid wat betreft de aanname van trainees?

Er wordt zeker rekening gehouden met diversiteit en het is ook ons streven om een divers team aan te stellen. Dit is echter geen vereiste; wij selecteren op talent.

 

Staat jouw vraag hier niet tussen? Mail dan naar joycehilders@publieknetwerk.nl en je vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoord.