Gemeente Landsmeer zoekt 9 avonturiers!

Werken bij de gemeente Landsmeer is werken in een compacte gemeente met grote ambities: korte lijnen, informele werkrelaties en goede onderlinge verbondenheid.

Met het organisatie ontwikkelplan, ‘Anders met elkaar vooruit, Onze ontdekkingsreis’, is een proces gestart om in te spelen op veranderingen waarbij geïnvesteerd wordt in de medewerkers.

Jij krijgt veel ruimte om nieuwe werkwijzen te ontdekken en toe te passen en jezelf door te ontwikkelen. Bijvoorbeeld via de Landsmeer Academie. Resultaatgerichtheid, verantwoordelijkheid, pro activiteit, verbinden en communicatie zijn hierbij de sleutelwoorden.

Landsmeer is volop in ontwikkeling. Er liggen uitdagende opgaven op het gebied van het realiseren van het mobiliteit, het eigentijds organiseren van vraagstukken in de openbare ruimte, woningbouwontwikkeling en het realiseren van de woonvisie en duurzaamheid.

Op het sociaal domein vindt een transitieprogramma plaats en zijn er interessante vraagstukken op het gebied van jeugd, participatie en WMO.

Binnen bedrijfsvoering wordt intensief geïnvesteerd in een verregaande samenwerking op het gebied van ICT, HRM met gemeente Waterland.

Er zijn uitdagingen op het gebied van moderne ICT- infrastructuur, zaakgericht werken, contractmanagement en informatiebeveiliging. En er is veel ruimte voor ontwikkeling van medewerkers, o.a. in de vorm van coaching en 360 graden feedback.

Om de vele ambities waar te maken, zoekt Gemeente Landsmeer 9 nieuwe collega’s.

Avonturiers die er graag op uit trekken in Landsmeerse samenleving, samenwerking met burgers en maatschappelijke organisaties opzoeken en energie krijgen van ontwikkeling. Flexibele professionals die graag de handen uit de mouwen steken en concrete resultaten boeken.

De vacatures

Teammanager Bedrijfsvoering

Teammanager Ondersteuning

Beleidsadviseur Sociaal Domein WMO

Beleidsadviseur Sociaal Domein Participatie

Projectleider Woningbouw

Programmamanager Mobiliteit

Adviseur Openbare Ruimte/Water/Riolering

Coördinator Financiële Administratie

De sollicitatieprocedure

● In week 50, 51, 1 en 2 vinden de voorselectiegesprekken bij Publiek Netwerk plaats op basis van motivatiebrief en CV.
● De eerste gespreksrondes bij gemeente Landsmeer zijn gepland in week 3 en week 4.
● In week 4 en 5 vinden de tweede gespreksrondes en arbeidsvoorwaardengesprekken in Landsmeer plaats.

Meest gestelde vragen

Tot wanneer kan ik reageren op de vacature(s)?

Wij hanteren in principe geen sluitingstermijn voor reacties op vacatures. Wel is het raadzaam om rekening te houden met de geplande gespreksrondes bij gemeente Landsmeer in week 3, 4 en 5.

Ik heb interesse in meerdere vacatures; kan ik op meerdere vacatures solliciteren?

Het is mogelijk om jouw interesse voor verschillende vacatures kenbaar te maken. Stuur dan jouw CV en brief per vacature in. Uiteraard beoordelen wij jouw brief en CV in relatie tot andere reacties en kan het zijn dat wij de inschatting maken dat jouw profiel voor de ene vacature beter aansluit dan voor een andere.

Ik ben (deels) niet beschikbaar in de periode waarin de gesprekken plaatsvinden. Wat nu?

Indien je in bovenstaande periode (deels) verhinderd bent, vernemen wij dit graag van jou. Vermeld dit bij jouw sollicitatie en dan kijken wij of er eventuele andere mogelijkheden zijn.

 

Staat jouw vraag hier niet tussen? Mail  dan naar joycehilders@publieknetwerk.nl en dan beantwoorden wij je vraag zo spoedig mogelijk.